Fisersa inicia una important obra de renovació de serveis en un tram de la Via Emporitana i l'avinguda Pirineus

 

Els treballs, programats en 4 fases, es van iniciar el 9 de gener i es preveu que s’allarguin fins al 28 de març

 

 

L’Ajuntament de Figueres, a través de l’empresa plurimunicipal Fisersa, executa el projecte de renovació de serveis en un tram de la Via Emporitana i l’avinguda Pirineus. Es tracta d’una important obra que consisteix no només en modernitzar la xarxa d’aigua potable i de clavegueram, sinó que també millorarà l’accessibilitat per a les persones amb mobilitat reduïda. Els treballs es dividiran en 4 fases i es preveu que finalitzin cap el 28 de març. La inversió és 261.606,57€ + IVA. 

 

Posar al dia les instal·lacions de la xarxa d’abastament d’aigua és clau per l’eficiència del servei i amb aquest objectiu se substitueix l’antiga canonada de fibrociment per una de polietilè d’alta densitat. Això també comporta la renovació de les escomeses d’aigua dels abonats. A més, el projecte inclou la renovació del col·lector unitari de clavegueram i la implantació d’una nova xarxa separativa de pluvials.

 

La millora de l’accessibilitat es farà efectiva a tres cruïlles. En concret, són la cruïlla de Via Emporitana amb avinguda Pirineus; la de Via Emporitana amb carrer Doctor Rovira i la de l'avinguda Pirineus amb carrer Balmes. 

 

Mentre durin les obres hi haurà afectacions en el trànsit, tot i que els treballs es desenvoluparan amb fases per reduir al màxim les molèsties a la ciutadania i al veïnat. L’afectació més gran serà la del tall complert al trànsit de la Via Emporitana des la plaça Sibil·la de Fortià fins l’Avinguda Salvador Dalí.

.

Figueres, 02 de gener

Top