FISERSA incorpora quatre escombradores de 5m3 a la flota de neteja viària

 

La nova maquinària ja treballa pels carrers de Figueres amb un sistema d’escombrat, aspiració i aigua que permet arribar a les zones urbanes de més difícil accés i actuar amb rapidesa en àrees de gran superfície

 

 

FISERSA ha estrenat aquesta setmana les noves escombradores que faran més fàcil i efectiva la neteja viària a les zones urbanes i industrials del terme municipal de Figueres. Els nous aparells tenen una capacitat de 5 metres cúbics i compten amb tres raspalls d’escombrat amb boca d’aspiració. A més, incorporen un sistema hídric de 685 litres amb una potent bomba d’aigua que alimenta set sortides.

 

Amb l’opció del tercer raspall, l’escombradora pot abastar una superfície de treball àmplia i actuar en 64.000 metres2 / hora. Pel que fa al sistema de control dels raspalls, aquest permet fer amb comoditat l’escombrat i la neteja de cantonades d’angle recte, cunetes i àrees de difícil accés. Una altra prestació del tercer braç és que també és apte per a tasques de desbrossament.

 

D’altra banda, i pel que fa a motor, la nova maquinària compleix amb els nivells més alts en les certificacions europees mediambientals (PM10/PM2.5.) El sistema de circulació d’aire combinat amb el sistema pressuritzat de circulació d’aigua permet reduir l’emissió de partícules nocives fins a un 70%.

 

Les quatre escombradores del model  Cleango 500 s’han adquirit a l’empresa Aebi Schmidt Ibérica, SA per un valor de 744.150 euros.

 

Des que FISERSA va assumir el servei de neteja viària de la ciutat de Figueres, el 2022, hi ha hagut una inversió de mes de 2 milions d'euros en nova maquinària. S’han incorporat a la flota cinc escombradores noves; dues baldejadores per a voreres i carrers, quatre vehicles elèctrics per a desplaçaments de l’equip d’escombrat manual i pel buidat de papereres; dos camions per la recollida de desbordaments i cinc bufadors.

 

Figueres, 8 de febrer de 2023

Top