Bon balanç de la Setmana Europea de la Mobilitat amb FISERSA

 

Deixem enrere la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat (SEM) però no l'essència dels missatges d'aquests dies que ens han d'acompanyar tot l'any. El lema del 2023 Combina i Mou-te ha posat l'accent en la necessitat de combinar els nostres desplaçamaments de la manera més sostenible possible tant per la nostra salut com pel medi ambient. Això vol dir, practicar una mobilitat combinada entre el transport públic, el desplaçament a peu, la bici o el vehicle elèctric.

FISERSA, l'Ajuntament de Figueres i la Fundació Salut Empordà es van sumar a la Setmana Europea de la Mobilitat, celebrada entre el 16 i el 22 de setembre, amb diferents accions a favor de la mobilitat sostenible.

 

El 19 i el 21 de setembre FISERSA va instal·lar estands informatius a la placeta baixa de la Rambla amb informació sobre les APP disponibles dels serveis de Mobilitat Urbana i Transport.

 

TRANSPORT PÚBLIC. Descarregant l'aplicació o amb el codi QR de les parades es pot saber quan arribarà el bus. Amb l’app es pot consultar el temps d’espera en parada; la posició del l’autobús en temps real i tenir tota la informació de línies i localització de parades. L’aplicació està disponible en català, castellà i anglès.

 

FLOWBIRD. Figueres disposa, com totes les ciutats desenvolupades, de zones d’estacionament regulat. Aquestes places tenen com a objectiu facilitar l’aparcament a les àrees urbanes més freqüentades però a la vegada promoure la rotació de vehicles i també evitar el caos circulatori i la contaminació. Per fer un bon ús de l’estacionament regulat es pot baixar l’aplicació Flowbird i pagar el tiquet d’aparcament des d’un dispositiu mòbil i, fins i tot, allargar el temps d’estacionament sense haver de desplaçar-nos al parquímetre o al vehicle estacionat. 

FLOWBIRD per  Android    FLOWBIRD  per Apple 

 

 

MOBILITAT ELÈCTRICA. La ciutat de Figueres té una xarxa pública de carregadors elèctrics. Qualsevol persona que disposi d’un vehicle elèctric pot recarregar a qualsevol de les estacions de recàrrega distribuïdes per la ciutat, només cal que es baixi l’aplicació al mòbil, on després de donar-se d'alta, ha de triar el carregador més proper (a menys de 100 metres), triar el tipus de connector i seguir les indicacions per començar i acabar la càrrega.

EVCharge per Apple    EVCharge  per Android

    

Figueres, setembre de 2023

 
Top