2020  Aigua i canvi climàtic

Reduir les inundacions, les sequeres, la contaminació de l'aigua i la seva escassetat.

 

El 2020, en ple esclat de la pandèmia del coronavirus, les celebracions del Dia Mundial de l'Aigua es van fer seguint totes les mesures de seguretat establertes. FISERSA va traslladar les activitats previstes pel mes de març als dies 9 i 10 de juliol. Per tant, després del confinament i quan la crisi sanitària semblava donar una treva.

Personal de l'empresa plurimunicipal de serveis va atendre la ciutadania donant informació sobre el servei d'abastament de l'aigua des de la parada instal·lada a la plaça Ernest Vila de Figueres (Font Lluminosa). Es van repartir ampolles de vidre Aigua de Figueres i també es van fer enquestes i un sorteig per aparcar gratuïtament durant un mes a la Zona Blava.

Finalment, l'activitat estrella de la setmana va ser la inauguració d'un mural sobre l'aigua fet per l'artista figuerenca Wäwä. L'obra es pot veure a les tanques exteriors de l'EDAR (l'Estació de Depuradora d'Aigües Residuals)

 

EL LEMA DEL 2020

El Dia Mundial de l'Aigua, el 22 de març de cada any, té com a objectiu centrar l'atenció en la importància de l'aigua. El tema del 2020 va ser "Aigua i canvi climàtic", explora com l'aigua i el canvi climàtic estan inextricablement vinculats.

A mesura que la població mundial creix, també ho fa la demanda d'aigua, que esgota els recursos naturals i danya el medi ambient en molts llocs. Les solucions inclouen protegir els embornals de carboni com els oceans i els aiguamolls, adoptar tècniques agrícoles climàtiques intel·ligents i augmentar la reutilització segura de les aigües residuals.

L'aigua és el nostre recurs més preuat, l'hem d'utilitzar de manera més responsable. Hem d'equilibrar totes les necessitats d'aigua de la societat alhora que ens assegurem que les persones més pobres no es quedin enrere. Durant la campanya del Dia Mundial de l'Aigua 2020 es van er diferents declaracions d'intencions:

No ens podem permetre el luxe d'esperar. Els responsables de les polítiques climàtiques han de posar l'aigua al centre dels plans d'acció.
L'aigua pot ajudar a combatre el canvi climàtic. Hi ha solucions d'aigua i sanejament sostenibles, assequibles i escalables.
Tothom té un paper a jugar. A la nostra vida diària, hi ha passes sorprenentment senzilles que tots podem fer per combatre el canvi climàtic.

Top