Prop de 900 alumnes de Figueres i el seu entorn han participat aquest any en el Programa Escolar de Fisersa

 

El curs 2021-22  s’ha tancat amb la visita de gairebé 900 escolars a instal·lacions de FISERSA relacionades amb el servei de captació, tractament, abastament i depuració de l’aigua. Aquests espais estan ubicats a Figueres i són l’ETAP i a l’EDAR, és a dir a l’Estació de Tractament d’Aigua Potable i l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals.

 

El global dels participants s’ha repartit entre els 538 alumnes que han passat per l’ETAP i els 320 que han visitat l’EDAR. Pel que fa al nombre de centres escolars, 14 eren d’educació primària i 2, de secundària. També hi ha hagut una visita de l’escola d’adults a l’EDAR amb un total de 20 persones.

Cada any FISERSA convida els centres escolars dels municipis, on presta els seus serveis, a fer aquestes visites i també els posa a la seva disposició el transport. Se’ls ofereix monitoratge i també material pedagògic sobre el cicle integral de l’aigua. Aquest material es pot treballar en línia i està adaptat pels cicles de primària i secundària. A més, es poden fer visites virtuals i jocs a través de la pàgina web de FISERSA.

Totes aquestes accions tenen com a objectiu explicar a la mainada el cicle integral de l’aigua: La captació i transport des del pantà de Darnius-Boadella, passant per l’ETAP, la distribució a les llars, fins la seva arribada a l’EDAR i el posterior retorn a la natura.

 

Figueres, juliol del 2022

Top