Figueres redueix la pressió d’aigua al Clos de Fires i estalvia un 7% en aquest sector

 

En concret, s’ha reduït la pressió de l’aigua un 38% i s’ha passat dels 6 kg/cm2 als 3,7 kg/cm2.

 

Figueres ha instal·lat un reductor de pressió al sector del Clos de Fires i ha aconseguit reduir un 7% el consum d'aigua potable en aquesta zona. Aquesta és una altra de les mesures d'estalvi que s'apliquen a la ciutat davant del context d'emergència per sequera, actualment en fase II.

El passat 13 de març Fisersa va posar en funcionament la reductora de pressió del Clos de Fires, que abasta també la Marca de l'Ham, Vilatenim i Palol. Una zona des de la qual també es dona servei als subministraments en alta de Vila-Sacra, Vilamalla, El Far, Fortià i Riumors. Val a dir que aquest sector no té molta població associada, ja que es tracta d'una zona industrial i comercial, però la mesura permet obtenir dades d'interès per aplicar-la en altres sectors de la ciutat. En concret, s'ha reduït la pressió de l'aigua un 38% i s'ha passat dels 6 kg/cm² als 3,7 kg/cm².

CONTROL ACTIU DE PRESSIONS, EN MARXA

Des del passat 16 de maig s'ha fet un pas endavant posant en funcionament el sistema de control actiu de pressions. Això vol dir que s'ha reduït encara més la pressió en el tram nocturn -de les 00 h fins a les 06:00 h del matí- on es baixa fins a 3 kg/cm². Amb aquesta actuació s'ha comprovat que amb una setmana s'ha reduït un 5% més el consum al sector. Aquesta prova és molt important de cara a determinar un sistema regulador de pressió en cas que s'hagin d'endurir les restriccions per la sequera.

Fisersa treballa per implantar aquestes mesures d'estalvi en altres sectors de la ciutat, ja que el sistema de reducció de la pressió de l'aigua té diversos avantatges. En aquest sentit, com més pressió hi ha a la xarxa, més aigua es consumeix per la mateixa unitat de temps. També hi ha un efecte important sobre la xarxa de distribució de l'abastament perquè pressions innecessàries o excessives poden afectar la vida útil de les instal·lacions i provocar fuites.

 

 

Top