Combina i Mou-te

Aquest és el lema de la Setmana Europea de la Mobilitat que FISERSA i l’AJUNTAMENT DE FIGUERES celebraran els dies 19 i 21 de setembre. L’acció consistirà en la instal·lació d’estands informatius a la placeta baixa de la Rambla -entre les 9 h i les 13 h- des d’on es difondran consells a la ciutadania perquè els desplaçaments siguin més segurs i saludables i contribuir, entre tots, a la millora de l’espai públic, la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.

La Setmana Europea de la Mobilitat és una iniciativa de la Comissió Europea que des del 2002 promou una mobilitat urbana més sostenible. Aquest 2023 s’ha establert entre els dies 16 i 22 de setembre i el lema Combina i Mou-te posa l’accent en la intermodalitat. És a dir, és convenient utilitzar els mitjans més sostenibles, sempre que sigui possible, per la nostra salut i pel medi ambient. Això vol dir, practicar una mobilitat amb transport públic, a peu, en bicicleta o amb vehicle elèctric.

 

TRANSPORT PÚBLIC. Des de FISERSA animarem els ciutadans a utilitzar el bus urbà explicant quines eines hi ha per fer ús del transport de la manera més còmoda i eficaç. En aquest sentit, hi ha disponible una aplicació i un codi QR a les parades per saber quan arribarà el bus. Amb l’app es pot consultar el temps d’espera en parada; la posició del l’autobús en temps real i tenir tota la informació de línies i localització de parades. L’aplicació està disponible en català, castellà i anglès.

FLOWBIRD. Figueres disposa, com totes les ciutats desenvolupades, de zones d’estacionament regulat. Aquestes places tenen com a objectiu facilitar l’aparcament a les àrees urbanes més freqüentades però a la vegada promoure la rotació de vehicles i també evitar el caos circulatori i la contaminació. Per fer un bon ús de l’estacionament regulat es pot baixar l’aplicació Flowbird i pagar el tiquet d’aparcament des d’un dispositiu mòbil i, fins i tot, allargar el temps d’estacionament sense haver de desplaçar-nos al parquímetre o al vehicle estacionat. FLOWBIRD per  Android    FLOWBIRD  per Apple 

MOBILITAT ELÈCTRICA. La ciutat de Figueres té una xarxa pública de carregadors elèctrics. Qualsevol persona que disposi d’un vehicle elèctric pot recarregar a qualsevol de les estacions de recàrrega distribuïdes per la ciutat, només cal que es baixi l’aplicació al mòbil, on després de donar-vos d'alta, haureu de triar el carregador més proper (a menys de 100 metres), triar el vostre tipus de connector i seguir les indicacions per començar i acabar la càrrega. EVCharge per Apple    EVCharge  per Android

    

Figueres, setembre de 2023

 
Top