NOTA DE PREMSA


Final de la vaga d'escombraries

 

L'acord s'ha produït en els termes plantejats per FISERSA i l'Ajuntament des de l'inici, sense cessions, no s’ha acceptat el conveni unitari il·legal que pretenia CO.BAS.

 

FISERSA no cobrarà als contribuents l'import corresponent als dies afectats per la vaga 

 

 

Figueres celebra la desconvocatòria de la vaga de neteja viària i recollida d'escombraries però considera que aquesta ha estat una vaga política, que pretenia evitar la internalització del servei de neteja viària i la millora del servei de recollida, i que ha afectat durant 10 dies la ciutat.   

 

L'acord s'ha produït, pel que fa a neteja viària, en els termes plantejats per FISERSA des de l'inici: la negociació relativa a neteja viària es va fer en el marc del conveni col·lectiu de FISERSA i es va aprovar recentment amb la RLT dels treballadors de neteja viària.

 

Les negociacions dels treballadors de recollida s’han fet amb la seva empresa Ecoserveis.  L'acord a ECOSERVEIS contempla una renovació del conveni que inclou millores salarials i de condicions laborals, amb un increment del sou seguint l'evolució de l'IPC, del 4% aquest any, i un complement de 150 euros per a 9 treballadors d’ECOSERVEIS que treballen els diumenges.

Tal i com es va exposar en tot moment ha decaigut la pretensió del Sindicat CO.BAS d’estendre l’àmbit del conveni als treballadors del servei de neteja viària que presten els seus serveis a FISERSA des de fa 15 mesos.

 

L'empresa pública FISERSA no cobrarà als contribuents l'import dels dies que hi ha hagut vaga.

 

Figueres, 9 de maig de 2023

Top