Les obres del carrer Sant Llàtzer enfilen la recta final

 

Els treballs a la cruïlla del carrer Nou es van donar per finalitzats el passat 10 de novembre 

 

Avancen  les obres de renovació de serveis i reurbanització al carrer Sant Llàtzer. El passat 10 de novembre es va tancar la fase que afectava la cruïlla amb el carrer Nou i també el tram fins arribar al carrer Sant Antoni. Tota aquesta zona ja ha quedat asfaltada i també s'han enllestit els treballs de pintura vial.

FISERSA ja afronta l'últim tram d'aquest projecte i ara es treballa al tram de la via entre els carrers Sant Pau i Nou. Un cop s'hagi executat aquesta fase ja s'haurà completat la totalitat de l'obra.

Els treballs es van iniciar amb les fases -ja executades- del carrer Col·legi i en els darrers mesos s'ha treballat a continuació de la mateixa via. És a dir, en aquesta artèria de la ciutat de Figueres, que a partir del carrer Sant Pau/plaça Triangular porta el nom de carrer Sant Llàtzer.

 

OBRA D’ENVERGADURA

 

El projecte dels carrers Col·legi i Sant Llàtzer suposa la reurbanització completa de tot el carrer i una renovació i millora important dels serveis d’aigua, clavegueram i il·luminació, amb una inversió de 870.202 euros.

 

Pel que fa als serveis d’aigua i clavegueram, se substitueix la canonada de la xarxa d’aigua potable a tota la via, ja que les canonades existents fins ara tenien més de 40 anys i estaven obsoletes. L’obra també suposa la renovació d’un tram de col·lector de clavegueram entre la Plaça Triangular i el carrer Nou. En aquest punt la xarxa de sanejament antiga presentava problemes estructurals i a banda del col·lector,  també es renoven les escomeses domiciliàries.

 

A més, amb el projecte també s’està instal·lant un col·lector de recollida d’aigües pluvials a tot el carrer, així com noves captacions d’aigua de pluja superficial. Així, s’amplia la xarxa separativa d’aigües pluvials a la ciutat i s’adeqüen els embornals amb el dimensionat ajustat a les necessitats de captació de la pluja superficial.

 

Un altre àmbit d’actuació és la renovació de l’enllumenat públic amb la instal·lació de

noves lluminàries LED de baix consum, amb alt rendiment i llarga durabilitat, que suposaran una nova il·luminació i un estalvi energètic. A més, s’aprofiten els treballs per a la instal·lació d’una xarxa de telecomunicacions i el soterrament dels creuaments aeris de les xarxes de telefonia, baixa tensió i telecomunicacions.

 

 

A banda de la modernització de la via en la qüestió dels serveis, les obres del carrers Col·legi i Sant Llàtzer tenen l’objectiu de pacificar el trànsit i la mobilitat, afavorint l’ús de l’espai públic per als vianants. Per això, també s’està renovant la pavimentació dels  carrers i places, ampliant voreres, creant cruïlles amb plataforma única i col·locant arbrat i mobiliari urbà. Tot plegat, suposarà una millora de l’accessibilitat i la seguretat dels vianants en un dels eixos importants de Figueres.

Top