Bona acollida i molta participació en les activitats del Dia Mundial de l’Aigua organitzades per FISERSA

 

Es reparteixen 675 ampolles de vidre d’aigua de Figueres; desenes de persones passen per l’ETAP i més de 300 fan el passeig pel subsol de la Rambla

 

Les activitats d’aquest 2023 organitzades per FISERSA i l’Ajuntament de Figueres amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua han tingut molt bona acollida per part de la ciutadania. Almenys 3.000 persones han participat de manera directa o indirecta en el conjunt d’accions organitzades aquests dies. A Figueres, els escenaris de les activitats han estat la plaça Ernest Vila; l’estació de tractament d’Aigua Potable (ETAP) i el subsol de la Rambla. També s’han exposat tòtems informatius sobre l’aigua a l’Ajuntament de Vilafant i a la mateixa seu de FISERSA. Aquesta edició, amb el lema Accelerar el Canvi, ha estat marcada per la sequera severa que ens afecta. Per això, a la majoria de les activitats s’han repartit  fulletons amb consells bàsics per estalviar aigua.

 

El tret de sortida de les activitats es va donar el dimarts 21 de març amb la instal·lació de l’estand informatiu de FISERSA a la plaça Ernest Vila (Font Lluminosa). En total es van lliurar 675 ampolles de vidre per fomentar el consum d’aigua de l’aixeta de Figueres i també es van repartir més de 600 bosses amb material informatiu i de marxandatge de l’empresa plurimunicipal de serveis.

 

 

L’endemà, a les 10 del matí, es van obrir portes al públic a l’ETAP, l’Estació de Tractament d’Aigua Potable, situada, a tocar del Castell de Sant Ferran. Una quarantena de persones van participar en la visita guiada per conèixer de prop el procés de potabilització de l’aigua, que arriba procedent de l’embassament de Darnius-Boadella i que posteriorment es distribueix a les llars. L’activitat va acabar amb un tast d’aigües a cegues entre 4 aigües diferents. L’aigua guanyadora o considerada amb més bon gust va ser l’aigua de l’aixeta de Figueres que va quedar en primera posició per davant de la mostra d’aigua envasada.

 

El passeig per l’interior de la Rambla va ser l’activitat més sol·licitada i, igual que l’any passat, les entrades es van exhaurir tan bon punt es va activar l’aplicació per a les reserves. Un total de 325 persones van poder fer la visita i veure què hi ha al subsol, per on passa la riera Galligans. L’activitat s’ha tornat a valorar molt positivament tant per FISERSA, encarregada de vetllar per les mesures de seguretat de l’activitat com per la ciutadania, que va comptar amb les Guies de Figueres per fer les visites.

 

Figueres, 29 de març

Top