AIGUA I PAU 

2024

       

 

FISERSA torna a sumar-se, aquest any 2024, a la celebració del Dia Mundial de l’Aigua, la jornada instaurada per les Nacions Unides cada 22 de març per a la preservació i l’accés just a l’anomenat or blau. 

El lema d’enguany és AIGUA I PAU i vol posar de relleu que l’aigua pot crear pau o provocar conflictes. I és que les situacions d’escassetat o contaminació de l’aigua i els casos d’accés desigual o nul a aquesta poden fer augmentar les tensions. 

En aquest sentit l’ONU parla de l’accés a l’aigua potable com un dret humà i destaca la necessitat urgent de treballar junts per protegir i conservar el nostre recurs més preuat. La cooperació en matèria d'aigua obre el camí per a la cooperació en tots els reptes compartits.  Per això, s’insta a utilitzar l'aigua com a eina per crear un món més pacífic i pròsper per a tothom. 

Aquest missatge arriba, precisament, en un context delicat a casa nostra per la situació de sequera extrema i l’estat d’emergència en què ens trobem actualment. 

 

Aigua per la pau

L'aigua pot crear pau o desencadenar conflictes. Com a dret humà, hem d'equilibrar les necessitats relatives a l'aigua de tothom.
Aquest #DiaMundialdelAigua unim-nos i utilitzem l'aigua per construir un futur més pacífic.

 

 

La pau duradora depèn de l'aigua.

L'aigua té un efecte en cascada en molts dels desafiaments mundials, des del canvi climàtic
fins a la inestabilitat política.
Aquest #DiaMundialdelAigua, cooperarem al voltant de l'aigua com a catalitzadora del progrés. L'aigua i la pau van de bracet.

 

L'aigua ens pot treure d'una crisi.

L'aigua ens pot ajudar a superar les crisis. La cooperació en matèria d'aigua aplana el camí
per a la cooperació en tots els desafiaments comuns.
Al #DiaMundialdelAigua, promovem l'enllaç vital entre l'aigua i la pau.

 

INFORMACIONS RELACIONADES

water-and-peace
UNESCO
Agua para la paz
Word Water Day
Dia Mundial del AGUA
VIDEO
Top