FISERSA gestiona des del 1986 els diferents serveis relacionats amb el cicle integral de l’aigua. Amb la voluntat de millorar dia rere dia en la seva tasca, l’empresa plurimunicipal se suma també a les iniciatives que suposin conscienciar sobre la protecció de l’anomenat or blau. Per això, un any més, s’adhereix a la celebració del Dia Mundial de l’Aigua instaurat per les Nacions Unides fa tres dècades.

Aquest dia internacional se celebra cada 22 de març. El lema d’aquest any “Accelerar el canvi” vol posar de manifest la necessitat urgent d’anar més enllà en l’àmbit de l’aigua. I és que els compromisos adquirits el 2015 amb l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) 6 com a part de l’Agenda 2030 no s’estan complint. L’accés a l’aigua i el sanejament gestionat de manera segura no estan garantits encara a molts llocs del planeta. 1 de cada 4 persones no disposa d’aigua potable i gairebé la meitat de la població mundial no té accés a un sanejament segur.

ACTIVITATS 2023

AMPOLLES AIGUA DE FIGUERES

La programació arrencarà el 21 de març amb la instal·lació durant el matí d’un estand de FISERSA a la plaça Ernest Vila (Font Lluminosa). Des d’allà s’informarà dels serveis que ofereix l’empresa plurimunicipal; es repartiran obsequis de marxandatge i aquells ciutadans que vulguin participar en la jornada de portes obertes de l’endemà tindran la possibilitat d’inscriure-s’hi.

 

Hem de recordar que l’aigua que arriba a Figueres, procedent de la Serra de les Salines i del Puig del Bassegoda, té els minerals necessaris per beure cada dia; és de qualitat excel·lent i està 100% controlada. 

 

PORTES OBERTES A L'ESTACIÓ DE TRACTAMENT D'AIGUA POTABLE ETAP

La novetat d’aquest any és la jornada de portes obertes a l’Estació de Tractament d’Aigua Potable (ETAP), prevista pel mateix dimecres 22 de març.

Inscripcions a la parada el dimats 21 de març i a partir del dilluns 20 trucant a les nostres oficines. (972 510 412)

feu clic a la imatge per veure el video

 

VISITES A LA RIERA DE LA RAMBLA

Pel que fa a les visites a la riera, s’han programat pels dies 24, 25 i 26 de març. Aquesta activitat també es gratuïta i per apuntar-s’hi caldrà fer-ho a través de l’enllaç https://figueresaescena.koobin.com/visita-subsol-rambla-riera-galligans, que s’activarà dilluns 20 de març. L’èxit de l’any anterior va fer que els tiquets per les visites s’exhaurissin en poques hores i per això, FISERSA amb col·laboració amb l’Ajuntament de Figueres, ha tornat a programar aquest esdeveniment, que porta per títol Un passeig per l’interior de la Rambla.

       

PARTICIPA A INSTAGRAM  #FISERSAWATERDAY2023

Una altra activitat que torna és la participació fotogràfica a través de les xarxes socials.  FISERSA repetirà l’acció de l’any passat i anima a tothom qui ho vulgui a compartir imatges sobre la temàtica de l’aigua i el lema d’aquest 2023 “Accelerar el canvi”. Les fotos hauran de portar l’etiqueta d’Instagram #fisersawaterday2023

 

 

Dia Mundial de l'Aigua_2023

VEURE MÉS

Dia Mundial de l'Aigua_2022

VEURE MÉS

Dia Mundial de l'Aigua_2021

VEURE MÉS

Dia Mundial de l'Aigua_2020

VEURE MÉS

INFORMACIONS RELACIONADES

Water Security
UNESCO
GROUNDWATER - MAKING THE INVISIBLE VISIBLE
Word Water Day
Agència Catalana de l'Aigua
gencat ACA
Dia Mundial del AGUA
VIDEO
Top